Home/Aktualno/Direktor ZAG-a je novi predsednik združenja evropskih cestnih laboratorijev FEHRL

Direktor ZAG-a je novi predsednik združenja evropskih cestnih laboratorijev FEHRL

Direktor Zavoda za gradbeništvo Slovenije doc. dr. Aleš Žnidarič, je bil 12.12.2022, na 48. generalni skupščini združenja evropskih cestnih laboratorijev FEHRL (Forum of European National Highway Research Laboratories), izvoljen za predsednika združenja s štiriletnim mandatom.

FEHRL ima sedež v Bruslju in deluje od leta 1989. ZAG je postal član leta 1994, kot prvi inštitut iz srednje in vzhodne Evrope. FEHRL združuje 28 inštitutov iz Evrope ter Izraela in ZDA, z namenom zagotavljanja odprte in integrirane prometne infrastrukture kot temelja sodobne mobilnosti. Partnerji, s katerimi FEHRL tesno sodeluje, so Evropska Komisija, svetovno cestno združenje PIARC, združenje evropskih cestnih administracij CEDR, standardizacijski organi CEN in ISO itd. Zavod za gradbeništvo Slovenije je s partnerji iz FEHRL-a kot partner ali koordinator sodeloval v več deset raziskovalnih projektih, financiranih iz različnih evropskih mehanizmov.

                        

Izzivi, ki čakajo novo vodstvo v prihajajočem štiriletnem obdobju, so povezani z reorganizacijo članstva in samega delovanja združenja, da se bolje prilagodi spremembam v zadnjih letih v evropskem raziskovalnem prostoru.

 

Vse objave