3. delavnica projekta ADRISEISMIC

03.02.2022

ZAG je 1. 2. 2022 pripravil tretjo delavnico projekta ADRISEISMIC z naslovom »Zmanjšanje potresne ranljivosti grajenega okolja s krepitvijo lokalnih mehanizmov«.

Cilj projekta je zmanjšanje potresne ranljivosti grajenega okolja s poudarkom na stavbah kulturne dediščine v mestnih središčih v vseh državah konzorcija, tj. v Italiji, na Hrvaškem, v Srbiji, Albaniji in Grčiji.

Delavnica, ki je potekala preko spleta, je bila vsebinsko razdeljena na tri delovne sklope:

WPT1: Obstoječe norme in spodbude za zmanjševanje potresne ranljivosti grajenega okolja.
WPT2: Tehnike utrjevanja in metode za zmanjševanje potresne ranljivosti grajenega okolja.
WPT3: Izobraževanja na področju potresne ranljivosti grajenega okolja.

Delavnice so se udeležili naslednji vabljeni strokovnjaki s tega področja, ki so aktivno vpeti v problematiko, ki jo obravnava projekt: prof. dr. Miha Tomaževič, mag. Marjana Lutman, dr. Meta Kržan, dr. Mirko Kosič in Ema Kemperle z ZAG-a, Tomaž Strmole iz podjetja Elea iC, dr. Simon Petrovčič s Fakultete za arhitekturo, Andrej Pogačnik in Dejan Prebil z Inženirske zbornice Slovenije, Marta Skubic z Ministrstva za okolje in prostor, Samo Gostič z GI ZRMK, Matjaž Srša z občine Kamnik, Matevž Bergant iz podjetja GRAS, Damir Hamzić in Matjaž Kozjek iz podjetja SIKA ter Alessandro Borriani iz podjetja Rizzomedia kot zunanji PR sodelavec projekta ADRISEISMIC.

V uvodnem delu vsakega delovnega sklopa so bile s strani organizatorjev delavnice predstavljene pretekle in nadaljnje aktivnosti ter dosedanji rezultati, temu pa je sledila diskusija z vabljenimi strokovnjaki.

Delavnico so pripravili dr. Petra Triller, dr. Maja Kreslin in Katja Slanc z ZAG-a ter dr. Jure Snoj iz podjetja Elea, ki je ZAG-ov zunanji partner za drugi vsebinski delovni sklop projekta.

Več o projektu ADRISEISMIC si lahko preberete na naslednjih straneh:

Več informacij o dogodku lahko dobite pri organizatorjih dogodka.

Delite, izberite platformo!

Sorodne novice