Spletni piškotki

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih pošilja spletna stran in se shranjujejo v spletni brskalnik, ki dostopa do spletne strani. Uporabljajo se z namenom doseganja boljše uporabniške izkušnje. Z njihovo pomočjo si vas spletna stran “zapomni” za čas obiska (sejni piškotki) ali v primeru ponovnega obiska (persistenčni piškotki). Ko se naprava vrne ne spletno stran, se podatki shranjeni v piškotku lahko posredujejo nazaj na spletno stran.

Na spletni strani ZAG uporabljamo različne vrste piškotkov:

Obvezni piškotki

Za pravilno delovanje spletne strani www.zag.si skrbijo obvezni piškotki. Taki piškotki obiskovalcu omogočajo nemoteno uporabo spletne strani. Brez teh piškotkov spletna stran ne bi delovala pravilno.

Ime piškotka Namen Trajanje
PHPSESSID
Piškotek se uporablja za shranjevanje in prepoznavanje uporabnikove edinstvene identifikacijske številke seje z namenom upravljanja uporabniške seje na spletni strani.
Do zaprtja seje
PH_HPXY_CHECK
Piškotek uporablja varnostni sistem za preprečevanje brute force napadov in ne omogoča identifikacije posameznega uporabnika.
Do zaprtja seje
wordpress_test_cookie
Preizkuša ali brskalnik sprejema piškotke.
Do zaprtja seje
wp-wpml_current_language
Piškotek shrani trenutni jezik. Ta piškotek je privzeto omogočen na spletnih straneh, ki uporabljajo funkcijo jezikovnega filtriranja za operacije AJAX.
Do zaprtja seje
moove_gdpr_popup
Piškotek shrani vašo odločitev glede privolitve o piškotkih. Ne shranjuje nobenih osebnih podatkov.
365 dni

Analitični piškotki

So piškotki, ki jih uporabljamo za namen izboljševanja uporabniške izkušnje. Informacije, ki jih pridobimo s piškotki nam pomagajo razumeti kako obiskovalci uporabljajo spletno stran in na podlagi teh se odločamo o funkcionalnih in vsebinskih prilagoditvah.

Ime piškotka Namen Trajanje
_ga
Piškotek se uporablja za spremljanje, kako se obiskovalci premikajo znotraj naše spletne strani.
2 leti
_ga_3BJ4X4Q7MG Piškotek se uporablja se za ohranjanje stanja seje. 2 leti

Na spodnji levi strani z izbiro “nastavitve piškotkov” lahko nadzirate, katere piškotke naša spletna stran namešča v vaš brskalnik.