Home/Piškotki

Spletni piškotki

Piškotek je podatek o uporabniku, ki ga spletni brskalnik shrani na računalniku ali drugi elektronski napravi za možnost nadaljnje uporabe. Gre za informacije, ki se ob obisku posamezne spletne strani shranijo na posameznikov računalnik in so ob ponovnem obisku iste strani uporabljene za prepoznavanje, sledenje in zbiranje specifičnih informacij o internetnih uporabnikih, kot so npr. preference do določenih strani/vsebin ali nakupovalne navade na spletu. Tako je lahko vaš obisk spletnega mesta bolj uporaben in lažji. Piškotki imajo pomembno vlogo. Uporaba spleta bi bila brez njih znatno manj prijetna in koristna.

Zakaj potrebujemo piškotke?

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju nekaterih storitev. Uporabljamo naslednje spletne piškotke:

Ime piškotka Namen Trajanje
PHPSESSID
Piškotek se uporablja za shranjevanje in prepoznavanje uporabnikove edinstvene identifikacijske številke seje z namenom upravljanja uporabniške seje na strani.
10 minut
_ga
Piškotek nastavi orodje Google Analytics, ki nam omogoča, da spremljamo, kako se obiskovalci premikajo znotraj naše spletne strani.
2 leti
_gat
Piškotek se uporablja za omejevanje števila poslanih zadetkov Google Analytics.
10 minut
_gid
Piškotek z naključno ustvarjeno unikatno številko se uporablja za izračun podatkov o obisku naše spletne strani.
24 ur
moove_gdpr_popup
Piškotek shrani vašo odločitev glede privolitve o sledilnih piškotkih. Ne shranjuje nobenih osebnih podatkov.
1 leto

Piškotke lahko izbrišete ali onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji »Pomoč« vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste onemogočili piškotke, vam nekatere spletne strani morda ne bodo delovale pravilno. Več o uporabi spletnih piškotkih po spremenjenem Zakonu o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1, ur. list št. 109/2012) si lahko preberete na straneh informacijskega pooblaščenca RS.