Podajamo se na novo izobraževalno pot: Oblikovanje tečaja življenjskega cikla in ocene stroškov

29.01.2024

Raziskovalci ZAG-a bodo v sodelovanju s tujimi partnerji razvili izobraževalne vsebine o analizi življenjskega cikla in stroškov izdelkov in njihovih proizvodnih procesov. Tečaj bo namenjen tako doktorskim študentom kot zaposlenim v industriji in se bo izvajal v okviru poletne šole.

Gradivo za usposabljanje bo razvito v okviru Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT) Skupnosti znanja in inovacij “EIT RawMaterials” projekta KAVA EPICENTER (Educational PlatformIfe Cycle AssessmeNT Structures).

EIT RawMaterials, ki združuje več kot 300 vodilnih industrijskih podjetij, univerz in raziskovalnih organizacij iz 20 držav, je eden največjih konzorcijev na svetu, ki uporablja podporna orodja za krepitev sodelovanja, spodbujanje izmenjave znanja, zagonskih podjetij in inovativnih rešitev na vseh stopnjah življenjskega cikla izdelka, od razvoja, pridobivanja in predelave, do zamenjave, recikliranja in krožnega gospodarstva.

Med projektom bodo organizirane poletne šole za potrditev izobraževalnih vsebin in gradiv razvitih na delavnicah in izobraževanjih organiziranih preko spleta in v živo.

Projekt bodo izvajali mednarodni partnerji – Riga Technical University v Latviji, TalTech v Estoniji, Lulea University of Technology na Švedskem, Aahus University na Danskem in Zavod za gradbeništvo Slovenije v Sloveniji. Na ZAG bodo projekt izvajali znanstveni sodelavec Davor Kvočka, strokovno-raziskovalna sodelavka dr. Mateja Košir in razvojni svetnik dr. Primož Pavšič.

Projekt se je začel januarja 2024 in bo trajal tri leta.

Delite, izberite platformo!

Sorodne novice