NAZIV:
EnDurCrete - New Environmental friendly and Durable conCrete integrating industrial by-products and hybrid systems, for civil, industrial and offshore applications
OPIS:
EC H2020 projekt EnDurCrete se je začel leta 2018 in je bil iz prvotnih 42 mesecev trajanja zaradi COVID-19 situacije podaljšan za 6 mesecev. Na projektu sodeluje 16 evropskih partnerjev, ki jih koordinira HeidelbergCement AG iz Nemčije. Proračun, s katerim razpolagajo projektni partnerji, znaša 5.912.000 €.
Glavni cilj projekta EnDurCrete je razvoj novega stroškovno učinkovitega trajnostnega armiranega betona za aplikacije z dodano vrednostjo. Koncept temelji na integraciji novega cementa z nizko vsebnostjo klinkerja, vključitvijo visokokakovostnih industrijskih stranskih produktov, novih nano- in mikro-tehnologij ter hibridnih sistemov, ki zagotavljajo večjo trajnost trajnostnih betonskih konstrukcij, z visokimi mehanskimi lastnostmi, samo-zdravilnimi in samo-nadzornimi sposobnostmi. Vloga ZAG v tem projektu je osredotočena na a) obstojnostne (mehanske, fizične in korozijske) teste na novo razvitih betonskih rešitvah (vodenje delovne naloge testiranj na laboratorijskem nivoju), b) prototipna namestitev testnega polja v realnem morskem okolje za spremljanje, testiranje in demonstracijske dejavnosti (otok Krk, Hrvaška); c) opredelitev ovir obstoječih tehničnih specifikacij za implementacijo razvitih materialov in tehničnih rešitev v vsakodnevni gradbeni inženirski praksi.
TRAJANJE:
2018/01/01 - 2021/06/30
FINANCIRANJE:
H2020
VEČ: