NAZIV:
RIS izobraževanje in podjetništvo
OPIS:
RIS Izobraževanje in podjetništvo je centralno vodena dejavnost v RIS regiji (države z nižjim inovacijskim potencialom od povprečja EU), ki organizira dejavnosti za krepitev inovacijskih zmogljivosti visokošolskih ustanov v državah RIS, da bi lahko uspešno in aktivno sodelovale v lokalnem ekosistemu in spodbujale prenos inovacij na trg s svojimi inovacijskimi dejavnostmi.
 
Dejavnosti, ki jih v imenu EIT RawMaterials vozlišč RIS izvajajo EIT RawMaterials HUB-I, ZAG se pridružuje iz strani EIT RawMaterials HUB Adria.
Glavni predvideni cilji so:
– Primarni in kratkoročni cilj: povečati število prijaviteljev iz držav RIS v zagonske/podjetniške programe EIT RawMaterials (Jumpstarter, Booster, ACP).
- Primarni in kratkoročni cilj: poiskati relevantna zagonska podjetja v sektorju surovin ali imetnike idej –»idejnike« v državah RIS in razvijati proces za ustvarjanje potencialnih podjetnikov v državah RIS, kjer trenutno ni nosilcev idej pomembnih za sektor surovin.
- Sekundarni in srednjeročni cilj: zgraditi in okrepiti inovacijske zmogljivosti pomembne za sektor surovin, izboljšati kompetence pisarn za prenos tehnologij in služb za podporo podjetnikom v institucijah/partnerjih v državah RIS.
TRAJANJE:
2022/01/01 - 2022/12/31
FINANCIRANJE:
EIT Raw Materials
VEČ: