NAZIV:
Academics4Rail - Izgradnja skupnosti raziskovalcev in omogočanje mreženja doktorantov s področja železnic za ERJU sodelovanje znanosti z industrijo
OPIS:
V okviru projekta Academics4Rail poteka za področje železnic gradnja stabilne in trajne raziskovalne skupnosti, kjer si lahko raziskovalci medsebojno izmenjujejo znanje za strateške potrebe kot tudi za konkretne tehnične namene in ga delijo z ERJU (Europe's Rail Joint Undertaking) in ERRAC (European Rail Research Advisory Council). Delitev znanja z ERJU in ERRAC za strateške namene služi predvsem za optimizacijo EU programa prihodnjih raziskav na področju železnic in uporabe sredstev namenjenih le-tem. Projekt podpira razvoj metodologije ocenjevanja EU raziskovalnega programa za področje železnic z uporabo ključnih kazalnikov uspešnosti (KPI) in oceno vpliva na cilje ERJU strateškega načrta.
V konkretnem tehničnem smislu se raziskovalna skupnost ukvarja s šestimi specifičnimi raziskovalnimi področji, na katerih je že vzpostavljeno tudi sodelovanje z industrijo. Ta področja so: Aerodinamika tovornih vlakov, Elektromagnetna združljivost, Aditivna proizvodnja pri reprofiliranju koles, Digitalne komunikacije, Prognoziranje in upravljanje stanja železniške infrastructure in Pomoč pri vožnji. Za vsa področja se bo v okviru projekta izvajal doktorski študij pri izvajanju katerega bodo sodelovali konzorcijski partnerji.
TRAJANJE:
2023/09/01 - 2027/02/28
FINANCIRANJE:
VEČ: