NAZIV:
RENOINVEST - Okrogle mize za krepitev pametinh investicij v trajnostno obnovo stavb
OPIS:
Projekt je namenjen prepoznavanju izzivov in priložnosti za trajnostno obnovo stavb, ki si jih na podlagi skupnih zgodovinskih in ekonomskih tradicij, kot tudi podobnih vrst stavb in kulture gradbene industrije, delijo tri srednjeevropske države: Avstrija, Madžarska in Slovenija.
V sklopu projekta bodo razviti akcijski načrti za podporo pametnim investicijam v trajnostne prenove stavb za obdobje med leti 2025 in 2030 za sodelujoče tri države. V ta namen bo RENOINVEST omogočil vzpostavitev nacionalnih okroglih miz in s tem vzpodbudil odprto razpravo med ključnimi strokovnjaki finančnega, zasebnega in javnega sektorja. Delovne skupine teh strokovnjakov bodo obravnavale različne teme in se posvetile prepoznavanju ovir za nadgradnjo instrumentov dolgoročnega financiranja in predlaganju izboljšav le-teh. Pomemben začetni korak je torej ocena izvajanja dolgoročnih strategij prenove stavb in pregled obstoječih finančnih rešitev ter tržnih razmer.
Projekt podpira spodbujanje mednarodnega čezmejnega sodelovanja z načrtovanjem izvedbe treh mednarodnih dogodkov namenjenih prepletanju znanja med projektnimi partnerji, strokovnjaki, nacionalnimi deležniki in podobnimi projekti znotraj EU. Služili bodo tudi kot platforma za predstavitev dobrih praks in izdelanih študij primerov.
 
TRAJANJE:
2023/10/01 - 2026/03/01
FINANCIRANJE:
VEČ: