NAZIV:
Optični merilni sistem GOM Aramis SRX
OPIS:
Merilni sistem GOM ARAMIS SRX omogoča meritev prostorskih pomikov in specifičnih deformacij z digitalno korelacijsko analizo zajetih slik z dveh kamer. Določitev pomikov in deformacij se lahko izvaja v celotnem vidnem polju, ki znaša okvirno od 350x300mm do 3500x3000 mm. Sistem omogoča prilagoditev na posamezno merilno območje z zamenjavo leč in prilagoditvijo kalibracijskih objektov.  
Celotni sistem, ki ga sestavljata dve digitalni kameri z objektivoma, krmilnik ter delovna postaja, je v celoti prenosljiv. Transportni kovčki, ki zagotavljajo zaščito ter delovno platformo so sestavni del sistema. Stojalo omogoča fiksno montažo obeh kamer do medsebojne razdalje vsaj 1500 mm. Kameri sta na stojalo zmontirani na način, da je mogoča demontaža in premontiranje na nosilni profil iz ekstrudiranega aluminija.
Kameri morata zagotavljata zajem slike ločljivosti 12 Mpikslov pri hitrosti 350 Hz Hz in sta opremljeni z integriranima obročastima LED bliskavicama. Opremljeni sta z zaslonko, ki omogoča zajem celotne slike hkrati (“global shutter”).
Sistem zagotavlja dva načina merjenja:
•    merjenje s postprocesiranjem zajetih slik
•    merjenje razdalj med izbranimi točkami v realnem času in z možnostjo zapisa rezultatov na analogne napetostne izhode
 
Programska oprema zagotavlja enoten grafični vmesnik za zajem slike kakor tudi za obdelavo (s postprocesiranjem ali v realnem času). Omogoča tudi obdelavo slik zunanjega izvora in vsebuje modul za kalibracijo.
Skrbnik opreme je dr. Uroš Bohinc (uros.bohinc@zag.si).
Dostop do opreme je možen po predhodnem dogovoru.
Cena preiskave: odvisna od zahtevnosti preiskanega vzorca.
DATUM NABAVE:
24.06.2020
SLIKE: