NAZIV:
Univerzalna trgalna stroja ZWICK Z030 in ZWICK Z100
OPIS:
 
Trgalna stroja proizvajalca ZWICK ROELL AG, Nemčija, uporabljamo za določanje mehanskih lastnosti materialov. Trgalni stroj ZWICK Z030 uporabljamo za natezne in tlačne obremenitve do 30 kN, ZWICK Z100 pa za obremenitve do 100 kN. Pri slednjem imamo na voljo tudi 5kN celico za boljšo ločljivost v nižjem območju sil. Trgalni stroj Zwick Z100 lahko po potrebi sklopimo s temperaturno komoro, ki omogoča izvedbo testiranja pri izbrani temperaturi v območju med -20°C in 200°C. Vsak stroj ima vgrajen tudi ekstenziometer za natančno merjenje deformacij.
 
Modularna zasnova obeh trgalnih strojev nam omogoča enostavno in natančno izvajanje različnih meritev. Tip preskušanca, vrsto vpetja ipd. lahko določimo sami, lahko pa ga predpiše standard.
Z letom 2018 smo trgalni stroj ZWICK Z100 nadgradili z najnovejšo verzijo elektronske nadzorne enote, testControl II. Ta omogoča najsodobnejše zajemanje podatkov s frekvenco 400 kHz (24 bitna ločljivost, beleženje podatkov s frekvenco 2000 Hz). V elektronsko nadzorno enoto lahko povežemo do 6 merilnih naprav, natančnost merjenja sile je razreda 0,5/1 po EN ISO 7500-1. Hkrati smo posodobili tudi pogonsko enoto ter ekstenziometer.
Oba trgalna stroja sta bila posodobljena z najnovejšo izdajo programske opreme za izvajanje in nadzor testiranja.
Dostop do opreme je možen po predhodnem dogovoru. Cena preiskave je odvisna od zahtevnosti eksperimenta.
DATUM NABAVE:
16.11.2012
SLIKE: