Vabljeni na HeritageHack 2022

11.05.2022

Zavod ID20 v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, vabi na HeritageHack dogodek, ki bo potekal ONLINE, od 3. do 5. junija 2022.

Gre za t. i. hackathon, tekmovanje, na katerem se udeleženci v kratkem času intenzivno ukvarjajo z reševanjem določenega izziva. Ta tip dogodka se je iz sveta računalništva in programiranja preselil tudi v druge sfere – letos se bo prvič odvil izven Idrije in sicer, na Koroškem, tema HeritageHack izziva pa bo močno povezana s Pokrajinskim koroškim muzejem in Turističnim rudnikom in muzejem Podzemlje Pece.

  • Nagrada je 1000 EUR, sledita bogati nagradi za 2. in 3. mesto.
  • Sodeluje lahko vsak, ki ga zanima kreativnost in razvoj. Prijavi se TUKAJ.

Dogodek bo obarvan z raziskovanjem kulturne dediščine na Koroškem, ki je močno povezana z Idrijo – poglobili se bomo v iskanje rešitev na področju rudnika svinca in cinka v Mežici ter železarni na Ravnah, ki je s svojo dolgoletno jeklarsko tradicijo globoko zaznamovala dušo kraja. Letošnji izzivi za vas bodo povezani s promocijo kulturne dediščine na privlačen način v okviru trajnostnega ter aktivnega turizma. Velik poudarek pa bo tudi na atraktivni predstavitvi kompleksnih jeklarskih procesov ter novih produktih, ki črpajo navdih v bogati dediščini.
Dogodek je primeren za mlade in starejše, ki razmišljajo sveže in inovativno ter vidijo potencial v ohranjanju in razvoju kulturne dediščine.
Zmagovalna ekipa bo osvojila nagrado v vrednosti 1 000 evrov .

Sledite nam za več informacij o odprtju prijav, izzivih, mentorjih in žiriji.
Projekt je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Na hackathonu HeritageHack: Koroška vabi, ki bo potekal online od 3. do 5. junija, bodo iskali vizionarske ideje, ki bodo Koroško popeljali v prihodnost. Pri pripravi dogodka se pridružujeta 2 muzeja – Koroški pokrajinski muzej in Turistični rudnik in muzej Podzemlje Pece.

Kdo se lahko prijavi?

Iščejo kreativne in ustvarjalne posameznike vseh starost in interesov! Prijavi se sam ali z že izbrano ekipo na PRIJAVNICA do 25. 5. 2022. Ekipe se bodo potegovale za glavno nagrado 1000 € ter bogati nagradi za 2. in 3. mesto.

Kje bo potekal dogodek?

Hackathon bo v celoti izveden spletno, preko platforme HOPIN. Ni se ti potrebno nikamor fizično premikat, ampak izziv udobno rešuješ od kjerkoli.

Delite, izberite platformo!

Sorodne novice