50. Zimske športne igre cestarjev Slovenije

09.02.2024

V petek, 2. februarja 2024, se je ekipa Zavoda za gradbeništvo Slovenije odpravila na Soriško planino. Tam so potekale jubilejne Zimske športne igre cestarjev Slovenije, ki jih je tokrat organizirala Gorenjska gradbena družba (GGD).

Dogodka se je udeležilo okoli 200 tekmovalk in tekmovalcev iz desetih organizacij in sicer DARS, DRI, Pomgrad, CPK, CGP, Kolektor, GGD, Cestno podjetje Ptuj, VO Celje in ZAG. Večina iger je zaradi velikega števila prijavljenih potekala ločeno tudi po generacijah.

Naše športnice in športniki so se pomerili v obeh disciplinah – v veleslalomu (deskanje in smučanje) in teku na smučeh. Veleslalom je potekal sočasno po dveh progah, proga za tek pa je bila dolga 1,6 km.

V skupnem seštevku je ekipa z ZAG-a dosegla 675,76 točk in tako zasedla 6. mesto, kar je boljša uvrstitev v primerjavi s preteklim letom. V ženskem teku na smučeh pa je naša vodja Laboratorija za kovine, korozijo in protikorozijsko zaščito, dr. Tadeja Kosec, s časom 05:56:56, zasedla odlično 1. mesto.

Po uradnih športnih igrah je bilo na vrsti kosilo, nato pa neuradne igre, ki so od 4 tekmovalcev na enih dolgih smučeh zahtevale kar nekaj spretnosti in usklajevanja. Po večerji sta sledili razglasitev rezultatov s podelitvijo priznanj in medalj ter zabava z živo glasbo. Celotno prireditev je vodil zabavni radijski voditelj Klemen Bučan, ki je vseskozi skrbel za nasmejane obraze.

Delite, izberite platformo!

Sorodne novice