Med prejemniki Jesenkovih nagrad 2023 tudi naš dr. Rožle Repič

01.03.2024

Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani

Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani (BF UL) podeljuje Jesenkove nagrade že vse od leta 1973. Letos Jesenkovo nagrado za najboljšega diplomanta doktorskega študija za leto 2023 prejme naš zaposleni, dr. Rožle Repič, z Oddelka za materiale (Laboratorij za kamen, agregat in reciklirane materiale in Odsek za funkcionalne materiale).

Jesenkove nagrade

BF UL podeljuje tri kategorije Jesenkovih nagrad in sicer

  • Jesenkova nagrada za življenjsko delo,
  • Jesenkova nagrada za najboljšega diplomanta doktorskega študija in
  • Jesenkova nagrada za najboljšega diplomanta magistrskega študija.

Dr. Rožle Repič

Jesenkovo nagrado za najboljšega diplomanta doktorskega študija se vsako leto podeli posamezniku, ki je v preteklem koledarskem letu pridobil znanstveni naziv doktor znanosti ter je v času doktorskega študija v soavtorstvu objavil vsaj 3 znanstvene članke s faktorjem vpliva in je bil vsaj pri 2 člankih prvi avtor.

Svojo doktorsko disertacijo z naslovom “Sinergijski učinki termične modifikacije in mineralizacije na zaščito lesa pred biološko razgradnjo in ognjem” je pripravil pod mentorstvom izr. prof. dr. Andrijane Sever Škapin in so-mentorstvom prof. dr. Mihe Humarja. Povzetek disertacije si lahko preberete v ZAG-ovi novici, ki smo jo objavili ob zagovoru v decembru 2023.

Čestitke mentorici, so-mentorju, predvsem pa Rožletu za njegov študijski dosežek. Veliko uspeha mu želimo tudi v prihodnje.

Podelitev na Univerzi v Ljubljani

Svečana podelitev Jesenkovih nagrad bo v četrtek, 14. marca 2024, v Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani ob 12.00. Vzporedno z omenjeno podelitvijo nagrad poteka tudi podelitev Priznanj Biotehniške fakultete.

Več o ostalih nagrajencih in prejemnikih pa tudi o samem dogodku si lahko preberete na spletni strani Biotehniške fakultete. Podelitev bo možno spremljati prek spleta s prenosom na spletni strani BF UL, kjer bodo naknadno objavili povezavo do dogodka.

Delite, izberite platformo!

Sorodne novice