Pridite na 2. poletno doktorsko šolo

04.07.2023

Zavod za gradbeništvo Slovenije (ZAG) v sodelovanju z E-RIHS in EU projektom IPERION HS organizira 2. poletno doktorsko šolo HSAcademy, ki bo potekala med 17. in 21. julijem (od ponedeljka do petka), na sedežu zavoda (Dimičeva ulica 12) v Ljubljani.

Naslov »Environmental Impact on Built Heritage and Its Digitalization« delno že razkriva vsebino, ki pa je zastavljena širše. Tako boste lahko podrobneje slišali o ohranjanju in restavriranju kulturne dediščine, različnih materialih (kovine, kamen, minerali, les …), sodobnih tehnologijah (mikrotomografija in 3D zajem podatkov), ter drugih sorodnih temah, ki sodijo zraven (ruševine, muzeji, umetniške slike itd.).

Vsa predavanja bodo potekala v angleškem jeziku, celoten program pa je na voljo TUKAJ.

Med predavatelji bodo tako slovenski strokovnjaki z ZAG-a, Univerze v Ljubljani (UL), Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije (ZVKDS) in Evropske infrastrukturne mreže (ESFRI) ter mednarodni strokovnjaki iz Italije, Češke, Madžarske, Malte, Nizozemske in Velike Britanije.

Dodana vrednost so prostočasne in strokovne aktivnosti

Mednarodne poletne doktorske šole se splača udeležiti tudi zaradi odličnega programa, ki poleg izobraževanja vključuje vrsto drugih zabavnih aktivnosti, ki lepo zaokrožijo strokovne teme in dodatno povežejo udeleženke in udeležence. Vsi bodo imeli priložnost, da

  • se popeljejo na barki po reki Ljubljanici,
  • na kratko in strokovno spoznajo ljubljanske znamenitosti,
  • potelovadijo v parku Tivoli in si ogledajo njegove lepote ter
  • gredo na ekskurzijo v rudnik Sitarjevec.
Prijave

Prijave so še možne s sporočilom na oba e-naslova katja.malovrh@zag.si in co@iperionhs.eu.

Poletna šola je brezplačna, udeleženci pa bodo ob zaključku prejeli potrdilo o udeležbi.

 

Pridružite se nam!