1. mednarodna okrogla miza projekta RENOINVEST

12.04.2024

Letna stopnja energetske prenove stanovanjskih in nestanovanjskih stavb bi se morala do leta 2030 vsaj podvojiti, spodbujati pa bi bilo treba tudi temeljite energetske prenove. Za pospešitev prehoda na sistem čiste energije je treba dodatno sprostiti zasebno financiranje, zlasti za naložbe v trajnostno energijo. Na prihajajočem sejmu MEGRA bo temu namenjen poseben dogodek.

Vabimo vas na 1. mednarodno okroglo mizo in študijski obisk projekta RENOINVEST z naslovom “Trajnostna prenova stavb s poudarkom na sistemu vse na enem mestu“, ki bo v četrtek, 18. aprila 2024, na sejmu MEGRA (dvorana 2) v Gornji Radgoni v Sloveniji.

Na dogodku bomo

  • ocenjevali obstoječe ovire in
  • iskali možne rešitve z izmenjavo strokovnega znanja in čezmejnih izkušenj.

Energetsko učinkovita prenova stavb za lastnike stavb zahteva velike naložbe, saj je dolgotrajna in zapletena. Sistem “vse na enem mestu” predstavlja celovito in poenostavljeno rešitev za pospešitev uvajanja trajnostnih praks, tako pa je ključnega pomena pri spodbujanju prehoda na energetsko učinkovitost. Ta inovativni koncept ne le povečuje učinkovitosti postopka prenove, temveč prispeva k premagovanju finančnih ovir, zaradi česar so trajnostne prenove dostopnejše širšemu krogu lastnikov stanovanj.

Okrogla miza je zastavljena kot dinamičen forum, na katerem bodo predstavniki gradbene industrije in finančni strokovnjaki iz Avstrije, Madžarske in Slovenije izmenjali spoznanja, najboljše prakse in inovativne rešitve za reševanje izzivov pri prenovi stavb.

Uradni jezik dogodka, ki ga lahko spremljate tudi na spletu, je angleščina.

Prijavnico na dogodek najdete na povezavi, celoten program pa na spletni strani GZS.