Na naši stojnici na sejmu Informativa je bilo pestro …

24.01.2023

Zavod za gradbeništvo Slovenije (ZAG) se je letos prvič predstavljal na kariernem sejmu Informativa, ki je potekal minuli petek in soboto, 20. in 21. januarja 2023, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Obiskovalcev je bilo ogromno, k naši stojnici pa jih je privabljala tudi zanimiva mini nagradna igra!

Naša PR ekipa je dan pred začetkom sejma prinesla ves promocijski material, napihnila balone in lepo uredila ZAG-ov prostor, ki se je nahajal v hali C. Tekom celotnega sejma je bilo bučno! Obiskovalci so se radi ustavljali pri nas, se sladkali in igrali ter povpraševali o različnih stvareh, kot so prosta delovna mesta, vrste poklicev in stopnje izobrazbe, ki jih imamo/iščemo na ZAG-u, razne specifike v gradbeništvu in podobno. Z nekaterimi smo tudi kresali ideje, na kakšne načine gradbeništvo, ki je zelo pomembno področje, približati mlajšim generacijam. Ker je sejem karierne narave, sta se nam za nekaj časa sta na stojnici pridružili še dve zaposleni iz ZAG-ove kadrovske službe.

Obiskovalce sejma smo vabili k naši mini nagradni igri, s katero so lahko pridobili večbarvni kemični svinčnik, beležko, samolepljive lističe, 3D natisnjeno neandertalčevo piščal (obesek za ključe), masko, pisan podstavek za pijačo (z mikroskopsko fotografijo kovin) ali pa protistresno žogico (v obliki gasilca). Igra je bila zanimiva tako za tekmovalce kot za gledalce! Rokovanje z lesenimi deščicami je zahtevalo kar nekaj iznajdljivosti in potrpežljivosti. Skupina tekmovalk iz Brežic je bila zelo domiselna, ko je igro ponesla na novo stopnjo. Dekleta so deščice postavljala tudi pokončno, diagonalno, skratka čisto po svoje, in se tako zabavala, kar je navsezadnje najbolj pomembno.

Hvala vsem, ki ste nas obiskali, hkrati čestitamo našim zmagovalcem, vsem pa želimo uspešno karierno pot. Naslednje leto nas znova najdete na Informativi.