ZAG na sejmu Varnost in preventiva

08.11.2022

ZAG se je predstavil na sejmu Varnost in preventiva, ki je potekal od 13. do 14. 10. 2022 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Imeli smo svoj razstavni prostor in predavatelje na konferenci.

Pri Slovenskem združenju za požarno varstvo in Zvezi društev varnostnih inženirjev Slovenije so pripravili mednarodni kongresno-sejemski dogodek Varnost in preventiva, ki je imel zanimiv program.

Poudarek konference, ki je potekala prvi dan so bili »Izzivi množične električne mobilnosti – Litij ionske baterije kot vir požarnih tveganj«.

Število požarov zaradi litij-ionskih baterij po svetu narašča, je na novinarski konferenci opozoril vodja organizacijskega odbora sejma Varnost in preventiva 2022 Aleš Jug. Ti požari se pogosto sprožijo v bivalnem okolju in tako povzročajo poškodbe in žrtve. Takšen požar lahko učinkovito pogasimo že z gasilnikom na vodo, je dejal.

Drugi dan – v petek, 14. oktobra 2022, je potekala mednarodna konferenca »Safety and Prevention 2022«, na kateri so predavali tudi sodelavci z ZAG-a:

Celoten program si lahko ogledate na spodnjih povezavah:

Projekt FRISSBE je prejel sredstva Evropske unije iz naslova raziskovalnega in inovacijskega programa Horizon 2020 s pogodbo o dodelitvi sredstev št. 952395.