Home/Aktualno/ZAG na sejmu Varnost in preventiva

ZAG na sejmu Varnost in preventiva

ZAG se je predstavil na sejmu Varnost in preventiva, ki je potekal od 13. do 14. 10. 2022 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Imeli smo svoj razstavni prostor in predavatelje na konferenci.

Pri Slovenskem združenju za požarno varstvo in Zvezi društev varnostnih inženirjev Slovenije so pripravili mednarodni kongresno-sejemski dogodek Varnost in preventiva, ki je imel zanimiv program.

Poudarek konference, ki je potekala prvi dan so bili »Izzivi množične električne mobilnosti – Litij ionske baterije kot vir požarnih tveganj«.

Število požarov zaradi litij-ionskih baterij po svetu narašča, je na novinarski konferenci opozoril vodja organizacijskega odbora sejma Varnost in preventiva 2022 Aleš Jug. Ti požari se pogosto sprožijo v bivalnem okolju in tako povzročajo poškodbe in žrtve. Takšen požar lahko učinkovito pogasimo že z gasilnikom na vodo, je dejal.

Drugi dan – v petek, 14. oktobra 2022, je potekal dogodek »International Conference: »Safety and Prevention 2022« kjer so predavali tudi sodelavci z ZAG-a:

  • Managing fire risks associated with lithium-ion batteries in the built environment, Ulises Rojas-Alva, FRISSBE, ZAG in
  • Structural fire safety challenges in timber buildings, Andrea Lucherini,

Celoten program si lahko ogledate na spodnjih povezavah:

Vse objave