Bili smo na Kariernem dnevu DŠG

26.10.2023

V ponedeljek, 23. oktobra 2023, je Društvo študentov gradbeništva znova pripravilo dogodek z naslovom Karierni dan. Slednji je namenjen predvsem študentom in mladim diplomantom, ki si še ustvarjajo kariero na področju gradbeništva. Dogodek je potekal v Radisson Blu Plaza hotelu v Ljubljani, udeležilo pa se ga je pet predstavnic ZAG-a.

Kot pravijo organizatorji, gre za študentsko gradbeno konferenco, kjer se na istem mestu srečajo študentje gradbeništva in organizacije s področja gradbeništva. Cilj dogodka je mreženje in spoznavanje trga dela. Gradbena podjetja predstavijo svoje delo in možnosti štipendiranja, študentje pa imajo priložnost raziskati svoje karierne priložnosti in navezati stik s potencialnimi delodajalci.

Dogodek je letos potekal že drugič, program pa je tako kot lansko leto obsegal predavanja, okrogle mize na različne teme in hitre zmenke. Tokrat smo se ga udeležile predstavnice Službe za odnose z javnostmi in Kadrovske službe. Obiskovalcem ZAG-ove stojnice, ki jih ni bilo malo, pa sta dejavnosti ZAG-a še podrobneje predstavili dr. Maja Kreslin z Odseka za mostove in inženirske objekte in dr. Meta Kržan z Odseka za stavbe in potresno inženirstvo.