Prestižna nagrada za članek o požarnem inženirstvu

21.06.2023

S ponosom objavljamo, da je bil prelomni raziskovalni članek avtorjev Jensa Steemanna Kristensena (DBI – Danish Institute of Fire and Security Technology), Benjamina Jacobsa (študent Univerze v Edinburghu) in Grundeja Jomaasa (nosilec ERA katedre projekta FRISSBE na ZAG-u) nagrajen s prestižno nagrado Harry C. Bigglestone Award 2023.

Nagrado podeljuje National Fire Protection Association (NFPA) člankom, ki so objavljeni v znani reviji Fire Technology in ki izkazujejo izjemni prispevek na področju konceptov požarne zaščite ter komunikacije teh konceptov.

Zmagovalni članek z naslovom »Experimental Study of the Fire Dynamics in a Semi-enclosure Formed by Photovoltaic (PV) Installations on Flat Roof Constructions«, ki si ga lahko preberete tukaj, je izstopal med številnimi oddanimi prispevki na področju požarne tehnologije in je dokaz izjemnega strokovnega znanja. Raziskava na novo osvetljuje požarno dinamiko v polzaprtih prostorih, zlasti tistih s fotovoltaičnimi instalacijami na ravnih strehah.

Nagrado je prevzel Jens Steemann Kristensen 18. junija na dogodku NFPA Conference & Expo 2023 v Las Vegasu.

Iskrene čestitke vsem avtorjem za njihov izjemen dosežek.

Njihova predanost napredku požarnega inženirstva in zaščiti skupnosti je navdih za vse nas.

Projekt FRISSBE je prejel sredstva Evropske unije iz naslova raziskovalnega in inovacijskega programa Horizon 2020 s pogodbo o dodelitvi sredstev št. 952395.